neděle 15. ledna 2017

Hobšovice - stěhování na jaře 2017


Naší novou sezónu jsme začali rekonstruovat v prosinci 2016, je to tedy rok a kousek a až nyní vidíme, jakou cestu jsme urazili, kolik překážek překonali a přesto, že stále ještě nejsme úplně u cíle, tak jsme neztratili naději a víru.

Každý, kdo v životě něco stavěl nebo rekonstruoval ví, o čem mluvím. Je to dlouhá cesta, je to výzva, vždy si myslíme, že to zvládneme rychleji, efektivněji a nakonec je vše mnohem zamotanější a komplikovanější.
Co je ale zajímavé, že na té cestě zjistíte, že Vás třeba celý ten Váš plán zavede někam jinam, nebo si uvědomíte, že už to neřídíte Vy, ale že se všechno děje tak nějak mimo Vás a přesto v souladu s Vámi. To se stane ale pouze tehdy, když netrváme urputně na svých záměrech, protože život s námi má vždy svůj vlastní záměr. Přicházejí Vám pak do života nové podněty, lidé, zkušenosti. Překonáváte dobré i nepříznivé dny, kdy je všechno špatně, budujete nový a nový tým lidí, vidíte kolem sebe jen stavbu, špínu a nikdy nekončící práci a pak se nakonec probudíte a zjistíte, že to najednou máte nadosah - vše, po čem jste toužili.
Až přijdete k nám, dáme si čaj a budu Vám o tom vyprávět. Těším se. Leeda











 





4 komentáře:

  1. Děkuji za úžasné a pravdivé psaní..Tak moc Vám rozumím o čem píšete.Měla jsem možnost setkat se s Vámi osobně v Anglické sezoně.Když jsem s dcerou odcházela byla jsem tak nadšená z Vašeho přístupu,nábytkem atd.Už tenkrát jsem věděla ,jakou kuchyň budu si přát do našeho nového domova...Moc si vážím toho co jste dokázali a opravdu klobouk dolů.Těším se na den,kdy budu moc s rodinou navštívit Anglickou sezonu a vybrat si kuchyň.Děkuji za naději věřit ve své sny a nebát se je realizovat.Dáša H.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Vždy jsem milovala staré budovy a obdivuji Vás za realizaci Vašeho domu!!
    Škoda že nebydlím někde poblíž, hned bych u Vás chtěla pracovat..........držím palce a přeji Vám hodně sil, zdraví a štěstí!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ten zhon a vynaložené úsilie i financie padli na dobrú vec, dielo sa pekne vydarilo - radiátor je božský! Teším sa na návštevu výstavných priestorov.
    Veľa zdaru!
    L

    OdpovědětVymazat